Hudlidelser

Derfor er det vigtig at man vasker sine dækkener regelmæssigt.
Hvis hesten bliver for varm og den ikke kan komme af med den naturlige fugt unde dækkenet, kan det give andledning til hudinfektioner, og dette kan forværres af et beskidt dækken.


Kigger man nærmere på hestens hårlag og på huden findes der en helt naturlig mængde bakterier og svampe. Denne slags hudflora kan normalt ikke gennembryde huden pga. hestens lokale immunforsvar i huden. Om vinteren, hvor hesten ofte er mere fugtig og beskidt, gennembrydes det lokale immunforsvar meget lettere, og der opstår en hudinfektion.


Dette kan enten være i form af bakterier, som oftes stafylokokker eller i form af en anden organisme uden et dansk navn kaldet dermatofillus.


Ligeledes kan svampe, oftest i form af ringorm, give hudinfektioner, Ringorm er en svampeinfektion og ikke en parasitær lidelse, selv om navnet antyder det.


De fleste af disse hudinfektioner kan heldigvis forholdsvis let bekæmpes med antibiotika eller svampemidler. De er dog irriterende for hesten. Det klør og svier, ligesom infektionerne ofte smitter. Derved kan dette give store problemer i en stald. 

Kommentarer

Hanne K

25.04.2020 06:06

Tak for dit indlæg. Har selv haft mine udfordringer med ringorm, så et aktuelt emne for alle med hest, hund og andre husdyr. Ringorm.dk skriver det smitter!

Seneste kommentarer

01.11 | 10:40

Hej Mette
Det kal vi godt lave. Vi laver det samme dag som vi modtager det og sender det retur dagen efter. Venlig hilsen Maria

01.11 | 10:26

Hej. Jeg har et rambo dækken hvor foret er gået op hen over manken. Kan I fikse det? Jeg bor i Jylland... Kan jeg sende det? Og hvor langt tid vil det ca. tage?

27.10 | 06:47

Hej Gitte
Du skal regne med 30-50kr.
Venlig hilsen Maria

25.10 | 19:52

Hej.
Jeg har et rambo dou dækken, hvor den ene tilhæftning på dækkenet til den ene rem er røget af. Hvad koster det at sy den på igen?
Mvh Githa

Del siden